Ontslag op staande voet gekregen? Ik sta aan úw kant.

Janneke Adank - Arbeidsrecht jurist
VSO ontvangen, wat nu

Nu heeft u niets, maar wat als u wint?

Als u ontslagen bent op staande voet, dan komt dit vaak rauw op uw dak vallen en wilt u snel weten wat u het beste kunt doen. U zit immers direct zonder inkomen of uitkering en u heeft nergens recht op. Win zo snel mogelijk advies in bij een specialist, want ontslag op staande voet houdt vaak geen stand bij de rechter. Indien de rechter u gelijk geeft, dan heeft u recht op diverse vergoedingen (zoals o.a. de transitievergoeding en de billijke vergoeding) en op een WW-uitkering. Het is dus wel de moeite om met een jurist te praten over de haalbaarheid van uw zaak. Ik adviseer u graag over uw kansen.

Meest gestelde vragen

Ik ben ontslagen op staande voet, wat moet ik doen?

Omdat ontslag soms onterecht gegeven wordt (door vormfouten) is het goed dat u zich zo snel mogelijk laat adviseren door een jurist. Een jurist gaat dan, aan de hand van uw verhaal, kijken wat uw kansen zijn bij de rechtbank. Enkel de rechter kan het ontslag nog ongedaan maken. Uiteraard kan de jurist (indien u dat wenst) ook proberen om bij de werkgever een andere regeling voor elkaar te krijgen, zoals een ontslag met wederzijds goedvinden. Hoe dan ook, win altijd advies in om helder te krijgen hoe u ervoor staat.

Hoeveel tijd heb ik om ontslag aan te vechten?

U kunt tot 2 maanden na uw officiële ontslag naar de rechter, daarna is dit niet meer mogelijk en staat het ontslag vast. Er is dan niets meer aan te doen.

Waarom is een andere regeling (zoals een ontslag met wederzijds goedvinden) beter dan een ontslag op staande voet?

Als u ontslag op staande voet heeft gekregen, moet ik direct stoppen met werken en stopt het loon dus direct. U heeft bovendien geen recht op een WW-uitkering. Dat is best ingrijpend. Als uw werkgever bereid is om een

ontslag op staande voet om te zetten in een vaststellingsovereenkomst, dan heeft u wel recht op een WW-uitkering. Een jurist kan u helpen dit voor elkaar te krijgen.

Heb ik recht op een uitkering na ontslag op staande voet?

U heeft helaas geen recht op een WW-uitkering, omdat u wellicht verwijtbaar werkloos bent geworden. U kunt wel een vaststellingsovereenkomst vragen aan uw werkgever (dan heeft u wel recht op een uitkering), maar niet elke werkgever zal hieraan mee willen werken. Als u naar de rechter gaat en u wint de zaak, heeft u wel recht op een WW-uitkering.

Wanneer is ontslag op staande voet rechtsgeldig gegeven?

Een ontslag op staande voet is rechtsgeldig als er sprake is van een zogenaamde “dringende reden”. Een dringende reden is bijvoorbeeld diefstal, mishandeling, fraude of grove belediging. Maar het ontslag moet ook “onverwijld” gegeven zijn. Dat houdt in: direct (na het ontdekken van de dringende reden). Als aan deze eisen niet is voldaan, mag er geen ontslag op staande voet worden gegeven.

Als ik naar de rechter ga, waar kan ik op rekenen als ik win?

Als u de zaak wint, dan kunt u rekenen op een transitievergoeding, een billijke vergoeding, een gefixeerde schade vergoeding, het loon over de opzegtermijn een een WW-uitkering. Of u in uw geval overal recht op heeft, kunt u bespreken met een jurist.

Meer vragen?

Heeft u een andere arbeidsrechtelijke vraag? Ik adviseer u graag. 

Janneke Adank - arbeidsrecht jurist

Hier sta ik voor

Specialist

Ik ben gespecialiseerd in het arbeidsrecht en heb ruime praktijkervaring op dit gebied. Ik ben uw zaakbehandelaar, dus geen stagiaires of assistentes.

Duidelijkheid vooraf

U krijgt vooraf inzage in de kosten en uw kansen. Geen verbogen kosten, geen verrassingen.

Persoonlijk

Ik heb voor dit vak gekozen om mensen te helpen om hun recht te halen. Van betekenis zijn maakt mijn werk mooier.

Janneke Adank - arbeidsrecht jurist

Ik help u graag

Ik ben mr. Janneke Adank, een bevlogen jurist op het gebied van arbeidsrecht. Een ontslag (met wederzijds goedvinden) is voor veel mensen spannend en ingrijpend. Ik help mensen om zo goed als mogelijk door dit proces heen te komen. Ik haal mijn voldoening uit het tonen van mijn betrokkenheid en het bereiken van een resultaat waar mensen blij van worden. Ik heb veel ervaring op het gebied van vaststellingsovereenkomsten en het voeren van onderhandelingen. Ook de begeleiding van mediationtrajecten, advisering rondom arbeidsongeschiktheid en het voeren van procedures bij de rechtbank (voor zowel werknemers als werkgevers) zijn mij niet vreemd. 

Locatie is geen enkel probleem​

In het tijdperk van online werken is het kiezen van een jurist in de buurt niet meer nodig. Kies voor een jurist die een specialist is en waar u zich prettig bij voelt.

9 van de 10 intakes doe ik telefonisch of via FaceTime, Teams of Zoom. Documenten kunnen altijd gemaild worden. Mocht u het prettiger vinden om live af te spreken, dan bent u welkom op mijn kantoor in Den Haag.

Contact informatie

OpeNINGSTIJDEN

ma: 09:00-12:00
di-vrij: 09:00-17:30

Contact

Telefoon: +31 6 42 90 27 81
E-mail: info@vsospecialist.nl

Wilt u contact of een aanvraag indienen?

Vul het formulier in en ik neem binnen 24-uur contact met u op.