Transitievergoeding berekenen?

Janneke Adank - Arbeidsrecht jurist

Wat is een transitievergoeding?

Een transitievergoeding is een vergoeding waar u recht op heeft als u bent ontslagen door uw werkgever (of wanneer uw tijdelijke contract niet wordt verlengd) en waarvan de hoogte wettelijk is bepaald. Hoewel de vergoeding vrij te besteden is, is hij bedoeld om de transitie van werk naar werk makkelijker te maken. U kunt het dus gebruiken om (bij)scholing te bekostigen of om een terugval van inkomsten te dekken. 

De hoogte van de transitievergoeding hangt af van uw bruto maandsalaris en de duur van uw dienstverband. Neemt u zelf ontslag of is er sprake van een ontslag met wederzijds goedvinden? Dan heeft u meestal geen recht op een transitievergoeding. Wel kan door middel van onderhandelingen soms hetzelfde (of een hoger) resultaat bereikt worden, als er sprake is van een ontslag via een vaststellingsovereenkomst. Ik kan u adviseren en bijstaan.

Hoe wordt de transitievergoeding berekend?

De transitievergoeding bij ontslag wordt berekend aan de hand van twee factoren: de hoogte van je maandsalaris en de duur van jouw dienstverband. Jouw transitievergoeding is de som van drie berekeningen:

  • 1/3 maandsalaris voor alle volle dienstjaren;
  • 1/36 maandsalaris voor de resterende volle maanden en;
  • 1/1095 maandsalaris voor eventueel resterende dagen.

Onze rekentool hierboven houdt dus rekening met dienstjaren, maanden en dagen. Let op: er kunnen altijd kleine afrondingsverschillen ontstaan omdat de tool geen rekening kan houden met vaste dagen waarop wel of niet gewerkt wordt.

Onderhandelen voor een hogere ontslagvergoeding?

Als u een transitievergoeding krijgt aangeboden via een vaststellingsovereenkomst dan kunt u in veel gevallen proberen te onderhandelen voor een hogere vergoeding. Natuurlijk kan dit niet in alle situaties, maar vaak loont onderhandelen. Ik kan dit voor u doen. Neem alstublieft contact met mij op via info@vsospecialist.nl of mail alvast uw vaststellingsovereenkomst en telefoonnummer. Ik neem dan contact met u op.

vso juristen
Janneke Adank - arbeidsrecht jurist

Ik help u graag

Ik ben mr. Janneke Adank, een bevlogen jurist op het gebied van arbeidsrecht. Een ontslag (met wederzijds goedvinden) is voor veel mensen spannend en ingrijpend. Ik help mensen om zo goed als mogelijk door dit proces heen te komen. Ik haal mijn voldoening uit het tonen van mijn betrokkenheid en het bereiken van een resultaat waar mensen blij van worden. Ik heb veel ervaring op het gebied van vaststellingsovereenkomsten en het voeren van onderhandelingen. Ook de begeleiding van mediationtrajecten, advisering rondom arbeidsongeschiktheid en het voeren van procedures bij de rechtbank (voor zowel werknemers als werkgevers) zijn mij niet vreemd. 

Contact informatie

OpeNINGSTIJDEN

ma: 09:00-12:00
di-vrij: 09:00-17:30

Contact

E-mail: +31 6 42 90 27 81
E-mail: info@vsospecialist.nl

Wilt u contact of een aanvraag indienen?

Vul het formulier in en ik neem binnen 24-uur contact met u op.

Book Your Free Session Now

Gegevens werknemer
Datum in dienst
1 januari 1970
Datum uit dienst
1 januari 1970
Bruto maandinkomen
€ 0,00
Duur dienstverband
Duur dienstverband
53 jaren, 1 maand, 13 dagen
Berekening transitievergoeding
53 x € 0,00 x 1/3
€ 0,00
1 x € 0,00 x 1/3 x 1/12
€ 0,00
13 x € 0,00 x 1/3 x 1/365
€ 0,00
Transitievergoeding
€ 0,00