Dit is uw transitievergoeding

Onderhandelen voor een hogere transitievergoeding?​

Als u een transitievergoeding krijgt aangeboden via een vaststellingsovereenkomst dan kunt u in veel gevallen proberen te onderhandelen voor een hogere vergoeding. Natuurlijk kan dit niet in alle situaties, maar vaak loont onderhandelen. Ik kan dit voor u doen. Neem alstublieft contact met mij op via info@vsospecialist.nl of mail alvast uw vaststellingsovereenkomst en telefoonnummer. Ik neem dan contact met u op.

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend.

Janneke Adank - Arbeidsrecht jurist
VSO ontvangen, wat nu

Onderhandelen over de transitievergoeding

Als u een transitievergoeding krijgt aangeboden via een vaststellingsovereenkomst dan kunt u in veel gevallen proberen te onderhandelen voor een hogere vergoeding. Natuurlijk kan dit niet in alle situaties, maar vaak loont onderhandelen. Ik kan dit voor u doen. Neem alstublieft contact met mij op via info@vsospecialist.nl of mail alvast uw vaststellingsovereenkomst en telefoonnummer. Ik neem dan contact met u op.

Hoe wordt de transitievergoeding berekend?

De transitievergoeding bij ontslag wordt berekend aan de hand van twee factoren: de hoogte van je maandsalaris en de duur van jouw dienstverband. Jouw transitievergoeding is de som van drie berekeningen:

  • 1/3 maandsalaris voor alle volle dienstjaren;
  • 1/36 maandsalaris voor de resterende volle maanden en;
  • 1/1095 maandsalaris voor eventueel resterende dagen.

Onze rekentool hierboven houdt dus rekening met dienstjaren, maanden en dagen. Let op: er kunnen altijd kleine afrondingsverschillen ontstaan omdat de tool geen rekening kan houden met vaste dagen waarop wel of niet gewerkt wordt.

Waarom onderhandelen bij een vaststellingsovereenkomst?

Een werknemer heeft bij het aangaan van een vaststellingsovereenkomst geen recht op een ontslagvergoeding of transitievergoeding. Vaak wordt er toch een bedrag door de werkgever meegegeven. Het kan zijn dat de voorwaarden in de overeenkomst (zoals bijvoorbeeld de hoogte van de ontslagvergoeding) niet in lijn zijn met de situatie of simpelweg onvoldoende toereikend zijn voor de werknemer om te tekenen. Zolang een van de twee partijen niet achter de overeenkomst staat, is er een probleem en kan een onderhandeling er voor zorgen dat dit probleem opgelost wordt.  

Wanneer wel of niet onderhandelen bij een vaststellingsovereenkomst?

Een jurist die een vaststellingsovereenkomst heeft nagekeken krijgt vaak de vraag of er meer uit het ontslag te halen valt. Dat is afhankelijk van de situatie en de voorwaarden in de overeenkomst. Als de situatie zo is dat de werknemer zelf op een vaststellingsovereenkomst heeft aangestuurd of als de werknemer zelf grove fouten heeft gemaakt, is er vaak geen onderhandelingsruimte meer. Als uitgangspunt voor wat redelijk is, wordt vaak de wettelijke transitievergoeding genomen. Als een werkgever deze meegeeft, dan kan dit (afhankelijk van de de duur van het dienstverband) best een hoog bedrag zijn. Soms is er dan – ook weer afhankelijk van de situatie – geen ruimte meer voor onderhandeling of kan die ruimte gezocht worden in andere voorwaarden.

Als er sprake is van een kort dienstverband is de wettelijke transitievergoeding laag en zodoende soms ontoereikend om akkoord te gaan met een ontslag voor de werknemer. In andere gevallen doet de werkgever soms een mooi aanbod en dan is het de vraag of goed uit elkaar gaan niet meer waarde vertegenwoordigt dan strijden om meer geld.   

Levert onderhandelen risico’s op?

Het kan voorkomen dat partijen niet uit de onderhandeling komen. Een werkgever die een aanbod doet, trekt dit over het algemeen niet zo snel in. Immers, dat aanbod wordt niet voor niets gedaan en daar is vaak over nagedacht. Ook houdt de werkgever vaak wel rekening met een eventuele (al dan niet kleine) onderhanding. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat een werkgever zich genoodzaakt voelt om het aanbod in te trekken, als de grenzen van de onderhandeling worden opgezocht bijvoorbeeld. Over het algemeen gebeurt dit niet zo snel.  

Waarom een jurist betrekken bij onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst?

Er zijn verschillende redenen denkbaar om een jurist in te schakelen voor de onderhandelingen. Ten eerste is een jurist hierin bedreven en heeft de nodige ervaring. Ten tweede heeft een jurist meer emotionele afstand de situatie. Dat zorgt ervoor dat – zeker wanneer de relatie tussen partijen slecht is- de onderhandelingen niet blijven hangen of stuklopen op minder relevante punten. Ook kan een jurist gedurende de onderhandelingen adviseren over wat wel en niet redelijk of gebruikelijk is tijdens de onderhandelingen zodat er makkelijker keuzes gemaakt kunnen worden.  

Wat zijn de kosten voor het onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst?

De kosten voor het onderhandelen komen voor rekening van degene die de jurist inschakelt. Wel is het zo dat de kosten voor het onderhandelen vaak meegenomen worden in de onderhandeling zelf, zodat de werknemer uiteindelijk weinig of niets aan de jurist hoeft te betalen, maar hiervoor kunnen uiteraard nooit garanties worden afgegeven. De werknemer gaat er in ieder geval niet vaak op achteruit. De kosten voor het onderhandelen liggen meestal tussen de EUR 750,- tot EUR 1.500,- exclusief btw. Kosten voor het nakijken van de overeenkomst een gesprekken tussen de jurist en de werknemer zitten daar vaak al in.  

Janneke Adank - arbeidsrecht jurist

Ik help u graag

Ik ben mr. Janneke Adank, een bevlogen jurist op het gebied van arbeidsrecht. Een ontslag (met wederzijds goedvinden) is voor veel mensen spannend en ingrijpend. Ik help mensen om zo goed als mogelijk door dit proces heen te komen. Ik haal mijn voldoening uit het tonen van mijn betrokkenheid en het bereiken van een resultaat waar mensen blij van worden. Ik heb veel ervaring op het gebied van vaststellingsovereenkomsten en het voeren van onderhandelingen. Ook de begeleiding van mediationtrajecten, advisering rondom arbeidsongeschiktheid en het voeren van procedures bij de rechtbank (voor zowel werknemers als werkgevers) zijn mij niet vreemd. 

Contact informatie

OpeNINGSTIJDEN

ma: 09:00-12:00
di-vrij: 09:00-17:30

Contact

E-mail: +31 6 42 90 27 81
E-mail: info@vsospecialist.nl

Wilt u contact of een aanvraag indienen?

Vul het formulier in en ik neem binnen 24-uur contact met u op.