Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

Wat staat er in een vaststellings-overeenkomst

Heeft u een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Dan heeft u veel vragen. Laat uw vaststellingsovereenkomst altijd controleren door een jurist. Ik kan dit voor u doen. 

Janneke Adank - Arbeidsrecht jurist
 

Waarom wel of geen vaststellingsovereenkomst?​

Een vaststellingsovereenkomst (VSO) kan een goede oplossing zijn als u en uw werkgever een einde van de arbeidsovereenkomst wensen. Door middel van een vaststellingsovereenkomst kunt u afspraken maken over wat voor u belangrijk is, zoals bijvoorbeeld de einddatum van het dienstverband, de hoogte van de ontslagvergoeding, uitbetaling van vakantiedagen of vrijstelling van werk tot de einddatum.

Er kleven echter ook een aantal nadelen aan het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Zo kunt u bijvoorbeeld een lagere ontslagvergoeding krijgen dan wettelijk is toegestaan of wellicht is uw werkgever niet bereid om vakantiedagen uit te keren (omdat u vrijstelling van werk krijgt). Dat zijn vervelende zaken waardoor u wellicht twijfelt om akkoord te gaan. Ik kan u hierin adviseren en helpen. Soms is eerst in onderhandeling treden met de werkgever een goede manier om later met een goed of beter gevoel te kunnen tekenen. Ik kan uw overeenkomst nakijken of onderhandelen voor een beter resultaat, als u nog niet tevreden bent over het aanbod.

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

In een vaststellingsovereenkomst staat opgenomen dat het dienstverband van een werknemer op een bepaalde datum eindigt. Ook staat er in of u wel of geen ontslagvergoeding ontvangt bij de eindafrekening. Misschien zijn er nog meer zaken die u mag houden of juist moet inleveren. Dat wordt ook opgenomen. De opzegtermijn van de werkgever wordt ook opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Ook staat in de overeenkomst dat u (na ondertekening) niets meer van uw werkgever mag vorderen. Dat noemen we “finale kwijting”. Ook afspraken rondom (uitbetaling of opname van) vakantiedagen, vrijstelling van werk etc. worden vaak opgenomen zodat hier later geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Ben ik verplicht om een vaststellingsovereenkomst te tekenen?

U bent nooit verplicht om een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Het aangaan van een vaststellingsovereenkomst is vrijwillig. Als u zelf niet meer verder wilt met uw werkgever, kunt u overwegen om de overeenkomst te tekenen. Het loont vaak om de overeenkomst te checken door een jurist en eventueel te onderhandelen over de voorwaarden in de overeenkomst.

Meer vragen?

Cliënten aan het woord​

Jessica .

Ik was erg blij met de ondersteuning van Janneke Adank bij het onderhandelen over mijn VSO. Janneke weet waar zij het over heeft, reageert snel en is daadkrachtig in haar rol als belangenbehartiger. Ik ben door Janneke haar hulp en inzet, er snel en naar tevredenheid voor mijzelf uitgekomen met mijn werkgever.

Cheryl .

Ik raad iedereen Pink Juristen aan. Ik kreeg een VSO en had daar een aantal vragen over, omdat ik het toch niet helemaal vertrouwde. Via Google kwam ik uit op Pink Juristen. Janneke was meteen erg behulpzaam. Ik voelde me gehoord. Ze was er écht voor me en stond mij bij als een leeuwin.

Carin .

Mr. J.E.B.A.M. Adank, heeft mij zeer goed geholpen. Zeer goede kennis van zaken. Eerlijk naar beide partijen, maar kijkt wel naar wat voor u het beste is. Reageert snel en adequaat. Ook legt ze heel goed uit waar u staat binnen de zaak en wat alle mogelijkheden zijn. Wat ik ook erg fijn (en van deze tijd) vond, is dat je haar gewoon een WhatsApp bericht kan sturen. Gezien de druk en gejaagdheid, die ik ervaar in deze maatschappij, was dit voor mij echt een uitkomst.

Katrien .

Na veel gedoe met mijn hardnekkige baas, en een conflict over mijn uren, de hulp van Janneke ingeschakeld. Dankzij de inzet van Janneke heb ik nu toch mijn uren uitbetaald gekregen. Ik ben zeer tevreden!!

Janneke Adank - arbeidsrecht jurist

Ik help u graag

Ik ben mr. Janneke Adank, een bevlogen jurist op het gebied van arbeidsrecht. Een ontslag (met wederzijds goedvinden) is voor veel mensen spannend en ingrijpend. Ik help mensen om zo goed als mogelijk door dit proces heen te komen. Ik haal mijn voldoening uit het tonen van mijn betrokkenheid en het bereiken van een resultaat waar mensen blij van worden. Ik heb veel ervaring op het gebied van vaststellingsovereenkomsten en het voeren van onderhandelingen. Ook de begeleiding van mediationtrajecten, advisering rondom arbeidsongeschiktheid en het voeren van procedures bij de rechtbank (voor zowel werknemers als werkgevers) zijn mij niet vreemd. 

Contact informatie

LOCATIE

Alexanderveld 5
2585DB Den Haag

OpeNINGSTIJDEN

ma: 09:00-12:00
di-vrij: 09:00-17:30

Contact

E-mail: +31 6 42 90 27 81
E-mail: info@vsospecialist.nl

Wilt u contact of een aanvraag indienen?

Vul het formulier in en ik neem binnen 24-uur contact met u op.