Wat zijn de nadelen van een vaststellingsovereenkomst?

Wat zijn de nadelen van een vaststellings-overeenkomst?

Heeft u een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Ga dan niet zomaar akkoord, want de kans is groot dat u benadeeld wordt.

Janneke Adank - Arbeidsrecht jurist
 

Waarom wel of geen vaststellingsovereenkomst?​

Een vaststellingsovereenkomst (VSO) kan een goede oplossing zijn als u en uw werkgever een einde van de arbeidsovereenkomst wensen. Door middel van een vaststellingsovereenkomst kunt u afspraken maken over wat voor u belangrijk is, zoals bijvoorbeeld de einddatum van het dienstverband, de hoogte van de ontslagvergoeding, uitbetaling van vakantiedagen of vrijstelling van werk tot de einddatum.

Er kleven echter ook een aantal nadelen aan het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Zo kunt u bijvoorbeeld een lagere ontslagvergoeding krijgen dan wettelijk is toegestaan of wellicht is uw werkgever niet bereid om vakantiedagen uit te keren (omdat u vrijstelling van werk krijgt). Dat zijn vervelende zaken waardoor u wellicht twijfelt om akkoord te gaan. Ik kan u hierin adviseren en helpen. Soms is eerst in onderhandeling treden met de werkgever een goede manier om later met een goed of beter gevoel te kunnen tekenen. Ik kan uw overeenkomst nakijken of onderhandelen voor een beter resultaat, als u nog niet tevreden bent over het aanbod.

Wat zijn de nadelen van een vaststellingsovereenkomst voor de werknemer

Er zijn verschillende nadelen voor de werknemer om een vaststellingsovereenkomst (VSO) aan te gaan. De belangrijkste nadelen zijn:

  • Bij een VSO heeft u geen recht op een financiële vergoeding, u bent dus afhankelijk van de uitkomst van de onderhandeling.
  • Indien u akkoord gaat, ben u uw baan kwijt. Wellicht een open deur, maar bij een ontslagprocedure hoeft het niet zo te zijn dat uw werkgever daadwerkelijk de zaak wint. U kunt het er dus ook op aan laten komen.
  • Onderhandelingen rondom een VSO kunnen leiden tot emotionele spanning voor de werknemer, omdat dit proces een stukje onzekerheid met zich meebrengt en het ontslag een ingrijpende gebeurtenis is. Dit “juridisch lijden” is normaal, maar desalniettemin vervelend.
  • U kunt uw recht op WW verliezen als de vaststellingsovereenkomst niet correct is opgesteld. Ik kan u helpen om dit te voorkomen. Neem vrijblijvend contact met mij op of kijk op onze hoofdpagina. Het nakijken is vaak gratis voor u.

Is het slim om een jurist in een vroeg stadium in te schakelen?

Het is aan te raden om een jurist in te schakelen zodra u overweegt om een vaststellingsovereenkomst (VSO) te tekenen. Dit kan helpen om te voorkomen dat u later spijt krijgt van de afspraken die u heeft gemaakt of dat u een te lage vergoeding meekrijgt.

Een jurist kan je helpen om de VSO te beoordelen op juridische kwaliteit en om te controleren of de afspraken die u maakt in lijn zijn met de wet en voldoende in uw voordeel zijn. Een goede jurist controleert de VSO integraal, dat houdt in dat alle mogelijke facetten meegenomen worden in de beoordeling. Zo wordt door de jurist ook gekeken of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering en of de VSO in uw specifieke situatie wel redelijk en geschikt is en wat de gevolgen zijn. Zo weet u zeker dat je een weloverwogen beslissing maakt.

Het is aan te raden om een jurist in te schakelen voordat je de vso ondertekent. Als je de vso al hebt ondertekend, kan het moeilijker zijn om nog wijzigingen aan te brengen.

Het is ook aan te raden om een jurist in te schakelen als je niet zeker bent of de VSO voor u de juiste keuze is. Een jurist kan je helpen om de voor- en nadelen te wegen. Het is altijd verstandig om advies te vragen aan een jurist. Veelal is een eerste gesprek kosteloos en wordt het nakijken van de VSO door de werkgever bekostigd.

Cliënten aan het woord​

Jessica .

Ik was erg blij met de ondersteuning van Janneke Adank bij het onderhandelen over mijn VSO. Janneke weet waar zij het over heeft, reageert snel en is daadkrachtig in haar rol als belangenbehartiger. Ik ben door Janneke haar hulp en inzet, er snel en naar tevredenheid voor mijzelf uitgekomen met mijn werkgever.

Cheryl .

Ik raad iedereen Pink Juristen aan. Ik kreeg een VSO en had daar een aantal vragen over, omdat ik het toch niet helemaal vertrouwde. Via Google kwam ik uit op Pink Juristen. Janneke was meteen erg behulpzaam. Ik voelde me gehoord. Ze was er écht voor me en stond mij bij als een leeuwin.

Carin .

Mr. J.E.B.A.M. Adank, heeft mij zeer goed geholpen. Zeer goede kennis van zaken. Eerlijk naar beide partijen, maar kijkt wel naar wat voor u het beste is. Reageert snel en adequaat. Ook legt ze heel goed uit waar u staat binnen de zaak en wat alle mogelijkheden zijn. Wat ik ook erg fijn (en van deze tijd) vond, is dat je haar gewoon een WhatsApp bericht kan sturen. Gezien de druk en gejaagdheid, die ik ervaar in deze maatschappij, was dit voor mij echt een uitkomst.

Katrien .

Na veel gedoe met mijn hardnekkige baas, en een conflict over mijn uren, de hulp van Janneke ingeschakeld. Dankzij de inzet van Janneke heb ik nu toch mijn uren uitbetaald gekregen. Ik ben zeer tevreden!!

Janneke Adank - arbeidsrecht jurist

Ik help u graag

Ik ben mr. Janneke Adank, een bevlogen jurist op het gebied van arbeidsrecht. Een ontslag (met wederzijds goedvinden) is voor veel mensen spannend en ingrijpend. Ik help mensen om zo goed als mogelijk door dit proces heen te komen. Ik haal mijn voldoening uit het tonen van mijn betrokkenheid en het bereiken van een resultaat waar mensen blij van worden. Ik heb veel ervaring op het gebied van vaststellingsovereenkomsten en het voeren van onderhandelingen. Ook de begeleiding van mediationtrajecten, advisering rondom arbeidsongeschiktheid en het voeren van procedures bij de rechtbank (voor zowel werknemers als werkgevers) zijn mij niet vreemd. 

Contact informatie

LOCATIE

Alexanderveld 5
2585DB Den Haag

OpeNINGSTIJDEN

ma: 09:00-12:00
di-vrij: 09:00-17:30

Contact

E-mail: +31 6 42 90 27 81
E-mail: info@vsospecialist.nl

Wilt u contact of een aanvraag indienen?

Vul het formulier in en ik neem binnen 24-uur contact met u op.